Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-06@12:55:11 GMT

صاحبخانه شدن به همت چند برگ کاغذ

تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۱۴۶۳۶

صاحبخانه شدن به همت چند برگ کاغذ

  فرارو- گرفتن وام مسکن به کمک بورس آنقدر‌ها که فکر می‌کنید پیچیده نیست. نباید بگذارید اسم و عنوان «اوراق حق تقدم تسهیلات مسکن» الکی شما را بترساند. در حقیقت این نوع وام سریع‌ترین روند پرداخت را دارد و به همین دلیل نزد خریداران مسکن محبوب است. برای گرفتن این وام سر‌و‌کارتان به فرابورس، کارگزاری‌های بورس و بانک مسکن و بانک ملی خواهد افتاد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در فرابورس لیست بلندبالایی از اوراق حق تقدم تسهیلات مسکن یا تسه را مقابل شما می‌گذارد که حق انتخاب دارید. موقع حساب و کتاب کردن هم رقم‌ها کاملا شفاف است. پس منتظر چی هستید؟ این نوشته که به صورت راهنمای گام به گام نوشته شده، کمک می‌کند مراحل گرفت وام مسکن به کمک خرید اوراق تسهیلات مسکن را دقیق‌تر ببینید.

کدام وام مسکن مناسب شماست؟
چند نوع وام مسکن داریم؛ یک نوعش که معمولا سخت و پیچیده است؛ توسط بانک‌ها پرداخت می‌شود. این وام معمولا سود بالایی دارد و باید مراحل سختی را در بانک‌ها پشت سر بگذارید تا به تسهیلات دلخواه‌تان برسید. یک نوع وام را با عنوان «تسهیلات صندوق پس‌انداز یکم» می‌شناسیم. برای این نوع وام باید به مدت یک سال، ۴۰ میلیون تومان سپرده‌گذاری کنید. بعد از یک سال به شما علاوه بر سپرده خودتان، وامی با مبلغ ۸۰ میلیون تومان پرداخت می‌کنند. خوبی این وام سود پایین آن است، اما دوره انتظار برای گرفتن این وام به ۳۶۵ روز می‌رسد. نوع سوم وام مسکن، گرفتن تسهیلات اوراق حق تقدم مسکن است. این تسهیلات، در واقع یک «وام اورژانسی» محسوب می‌شود.   بیشتر بخوانید: تسهیلات مسکن؛ چهار میانبر برای صاحبخانه شدن
چرا به این وام می‌گویند وام اوراق حق تقدم تسهیلات مسکن
یک کلمه را به خاطر داشته باشید؛ «تسه». با این کلمه تا آخر گزارش سر و کار داریم. این تسه‌ها، اوراقی هستند که به سپرده‌گذاران تسهیلات در بانک مسکن تعلق می‌گیرد. این افراد قبلا پول خود را در بانک گذاشته‌اند و بابتش برگه‌ای دریافت کرده‌اند، اما خودشان قصد ندارند از وامی که به این برگه‌ها تعلق می‌گیرد استفاده کنند. پس حق تقدم و نوبت خود را به کسانی که برای دریافت وام عجله دارند می‌فروشند.

چرا قیمت فروش برگه‌ها بالاست؟
نکته اینجاست. کسی که یک یا دو سال پیش در بانک مسکن سپرده گذاری کرده، پولش را در بانک مسکن گذاشته و از گرفتن سود، صرف نظر کرد است. در چنین موقعیتی شما باید به او پول بدهید تا نوبتش را بگیرید. در اقتصاد به این پول می‌گویند «هزینه فرصت». یعنی در واقع شما به او می‌گویید این پول را بابت این همه مدت که صبر کرده‌ای بگیر و خودت را از بازی کنار بکش. به این ترتیب باید اوراق را به مقدار مورد نیاز، بر اساس قیمت روز از صاحبان اوراق بخرید. برای همین دلیل شاید مجبور شوید حدود ۱۰ میلیون تومان خرج کنید تا بتوانید صاحب وام ۶۰ میلیونی شوید.     مراحل گرفتن وام اوراق حق تقدم تسهیلات مسکن

گام اول: مدارک تان را جمع کنید
شناسنامه و کارت ملی خود را بردارید. در میان مدارک لازم، داشتن اصل شناسنامه، اصل کارت ملی و یک شماره حساب بانکی به جز بانک مسکن الزامی است.

گام دوم: مشخصات خانه مورد نظر را با بانک مسکن چک کنید
وقتی که برای خرید خانه‌ای نیت می‌کنید، باید این ملاحظه را در نظر بگیرید که بانک مسکن تنها سقف ۸۰ درصد قیمت خانه مورد نظرتان وام می‌دهد. یعنی اگر بخواهید ۷۰ میلیون وام بگیرید، نمی‌توانید خانه‌ای را با قیمت ۸۰ میلیون تومان به بانک معرفی کنید. برای این کار باید قیمت خانه حداقل ۸۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان باشد. پس همین اول کار به بانک مسکن اطلاع بدهید تا مشکلی در آینده به وجود نیاید.

گام سوم: کد معاملاتی بگیرید
الان باید به دنبال یک کد معاملاتی بورس باشید. ممکن است قبلا از یک کارگزاری بورس، کد معاملاتی دریافت کرده باشید. به این ترتیب کارتان خیلی راحت‌تر است. اما ممکن است این کد را نداشته باشید؛ بنابراین سه راه پیش روی شماست. می‌توانید همین اول کار به بانک مسکن مراجعه کنید. بانک مسکن هم برایتان کد معاملاتی بورس تهیه کند. اما این کار زمان‌بر است، چون خود شعبه بانک مسکن باید به کارگزاری این بانک بگوید برای شما کد معاملاتی صادر کنند؛ بنابراین زمان از دست می‌رود. گزینه دوم، پیدا کردن یک کارگزاری بانک مسکن است. این بانک سه کارگزاری در تهران دارد؛ در خیابان سهروردی، میدان آرژانتین و خیابان طالقانی. کارگزاری‌های این بانک مسکن در شهر‌های کرج، مشهد، رشت، تبریز و اصفهان نیز وجود دارد، اما شاید دسترسی به کارگزاری بانک مسکن سخت باشد؛ بنابراین می‌توانید به هر کارگزاری که مجوز فعالیت در فرابورس دارد مراجعه کنید. تعداد این کارگزاری‌ها بسیار زیاد است و به بیش از ۱۰۰ کارگزاری می‌رسد. مراحل گرفتن کد معاملاتی از یک کارگزاری حدود ۴۸ تا ۷۲ ساعت طول می‌کشد.

گام چهارم؛ به سایت فرابورس مراجعه کنید
گفتیم کد معاملاتی بگیرید، چون باید اوراق تسه بخرید. آخرین وضعیت عرضه اوراق تسه در سایت فرابورس نشان داده می‌شوند. به آدرس اینترنتی www.ifb.ir بروید. سپس در سمت راست صفحه، روی لینک «دیدبان بازار» کلیک کنید. بالای صفحه‌ای که باز می‌شود، تنها تیک گزینه «تسهیلات مسکن» را بزنید. لیست بلندبالایی به نمایش درمی‌آید که لیست تسه‌های مختلف را نشان می‌دهد. این اوراق، هر کدام یک تاریخ انتشار دارند. بانک مسکن بر اساس نیاز بازار، هر ماه تعدادی اوراق تسه منتشر می‌کند. تسه‌هایی با نماد «۹۵۰۷» متعلق به مهرماه سال ۹۵است. مدت کمی از زمان اعتبار این برگه‌ها باقی مانده، اما برای متقاضیان خرید مسکن این برگه‌ها خیلی زودتر تبدیل به پول می‌شوند. پس بسته به وضعیت بازار مسکن و وضعیت سرمایه‌گذاری قیمت این برگه می‌تواند متفاوت باشد. می‌پرسید چطوری؟ همانطور که گفتیم قیمت‌گذاری تسه‌ها بر اساس عرضه و تقاضای بازار است. وقتی یک اوراق تسه منتشر می‌شود، دو سال فرصت استفاده از آن وجود دارد. معمولا تسه‌ای که تا ابطال شدنش زمانی زیادی باقی نمانده، قیمت کمتری دارد، اما در حال حاضر، چون تقاضای بازار تسه‌های عوض تمایل به سرمایه‌گذاری به سمت تعجیل برای خرید مسکن و نقد کردن وام رفته، این موضوع معکوس شده است.
اما نکته اینجاست که به عنوان خریدار خانه، شما باید اول باید ملک را پیدا کنید، با فروشنده به توافق برسید و چانه‌هایتان را بزنید. از بانک مشاوره بگیرد و در نهایت تسه‌ای را بخرید که هم قیمتش مناسب باشد و هم تا ابطال شدنش فرصت باقی است.   بیشتر بخوانید: اوراق تسهیلات مسکن چگونه شما را صاحبخانه می‌کند؟
گام پنجم: به کارگزاری، سفارش خرید تسه بدهید
حالا که تسه‌ها را دیدید، باید تسه مورد نظر خود را انتخاب کنید. بعد از این کار، باید بر اساس مبلغ مورد نیاز وامی که می‌خواهید بگیرید، ورقه تسه به کارگزاری سفارش بدهید. یعنی اگر بخواهید ۶۰ میلیون وام مسکن به همراه ۱۰ میلیون وام جعاله تعمیرات مسکن بگیرید، باید به ازای هر ۵۰۰ هزار تومان وام، یک ورقه بخرید. در مثال حاضر باید به ازای ۷۰ میلیون وام، ۱۴۰ ورقه تسه بخرید. به این ترتیب اگر قیمت متوسط تسه‌های متعلق به دو سال پیش را حدود ۵۴هزار تومان در نظر بگیریم، باید حدود هفت میلیون و ۶۰۰ هزار تومان پول بپردازید.

اما ممکن است شما به همه این وام نیاز نداشته باشید. مثلا ممکن است کارتان با ۴۰ میلیون وام راه بیفتد؛ بنابراین خرید ۸۰ ورقه تسه کافی به نظر می‌رسد و هزینه شما تا چهار میلیون و ۳۲۰هزار تومان پایین می‌آید. وقتی مبلغ خرید تسه‌های مورد نظرتان مشخص شد، می‌توانید پول آن‌ها را پرداخت کنید. مرحله سفارش تا خرید قطعی ممکن است دو، سه روز طول بکشد. سپس کارگزاری برگه‌ای به شما می‌دهد که نشان دهنده خرید قطعی اوراق است.

گام ششم: به یک شعبه بانک مسکن مراجعه کنید
برگه‌ای که از کارگزاری تحویل گرفته اید را به بانک مسکن ببرید. آنجا باید مشخصات خانه‌ای را که قبلا با بانک مسکن توافق کرده‌اید را دوباره یادآوری کنید. از اینجا به بعد را خود بانک مسکن انجام می‌دهد.

گام هفتم: دفترخانه را هماهنگ کنید
خیالتان راحت باشد. هیچ مشکلی به وجود نمی‌آید. روز و ساعت قطعی امضای سند را هماهنگ کنید. آن روز باید دفتردار و فروشنده و البته خودتان به عنوان خریدار حضور داشته باشید. بانک یک نماینده به محل دفترخانه می‌فرستد. آنجا همزمان مبلغ وام به حساب مالک واریز می‌شود؛ و کار شما تمام است. ۲۰ تا ۳۰ روز طول کشید و چند بار آمدید و رفتید، اما بالاخره صاحبخانه شدید.

منبع: فرارو

کلیدواژه: اوراق تسهیلات مسکن وام مسکن خرید خانه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۱۴۶۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گلایه مردم از اقساط سنگین وام خرید خانه

آفتاب‌‌نیوز :

عبدالجلال ایری، با اشاره به گلایه مردم از اقساط بالای وام مسکن، گفـت: یکی از گلایه‌های مردم در سال‌های اخیر که با افزایش قیمت مسکن در سراسر کشور به ویژه کلانشهر‌ها بالاخص پایتخت مواجه بودیم، بالا بودن اقساط وام مسکن در برابر قدرت خرید پایین وام‌ها است. در کلانشهر تهران، برای خرید خانه به زوجین وام ۹۶۰ میلیون تومانی پرداخت می‌شود که اقساط آن حدود ۱۹ میلیون تومان است. این در حالی است میانگین قیمت هر متر خانه در پایتخت در سال جاری به بیش از ۸۰ میلیون تومان رسیده و با وام پرداختی تنها ۱۲ متر خانه می‌‎توان خریداری کرد.

این نماینده مردم در مجلس ادامه داد: اقساط سنگین وام مسکن و دلایل ناتوانی یا عدم تمایل بانک‌ها به پرداخت تسهیلات مسکن با بازه پرداخت طولانی‌تر و اقساط متعادل‌تر و نیز مبلغ بیشتر موضوعی است که حتما باید مورد بررسی و ارزیابی دقیق قرار بگیرد. یکی از موضوعاتی که به تصمیم‌گیری بهتر ما در این مورد کمک می‌کند، ارزیابی نحوه پرداخت وام در کشور‌های دیگر با میزان توسعه یافتگی متفاوت است.

وی افزود: با یک جست‌وجو ساده در این مورد متوجه می‌شویم که عمده کشور‌های پیشرفته دنیا برای خرید خانه تسهیلاتی با بازپرداخت ۲۰ الی ۳۰ ساله دارند که مبلغ تسهیلات نیز بخش قابل توجهی از مسکن‌ها را شامل می‌شود البته که متقاضیان از یک فرآیند اعتبارسنجی و رتبه بندی دشوار و سخت‌گیرانه‌ای عبور می‌کنند. اما نکته مثبت این نوع سیستم وام دهی این است که متقاضیان تسهیلات مسکن، بخش عمده‌ای از نرخ خانه را وام دریافت کرده و برای خانه دار شدن به آورده کمتری نیاز دارند.

سخنگوی کمیسیون عمران مجلس در مورد عدم تمایل بانک‌ها به پرداخت تسهیلات با اقساط بلند مدت، اضافه کرد: به نظر می‌رسد یکی از دلایل اصلی عدم تمایل بانک‌ها به پرداخت تسهیلات بلند مدت مانند وام مسکن، بی ثباتی اقتصادی است. چرا که با افزایش تورم و نواسانات اقتصادی در طول سالیان بازپرداخت وام، بانک‌ها دچار ضرر و زیان هنگفتی می‌شوند از این رو عمده بانک‌ها برای عبور از شرایط دشوار اقتصادی به سمت بنگاه‌داری و سرمایه‌گذاری در حوزه‌های سودآوری با بازه زمانی کم دارند.

ایری اضافه کرد: شاید اگر نرخ سود بانک‌ها در حوزه مسکن بر اساس تورم شناور باشد، بانک‌ها اقبال بیشتری برای ورود به این حوزه پیدا کنند. البته که قطعا دلایل دیگری هم دارد که همانگونه که پیشتر بیان کردم، باید مورد بررسی کارشناسان اقتصادی قرار بگیرد.

منبع: خبرگزاری خانه ملت

دیگر خبرها

  • گلایه مردم از اقساط سنگین وام خرید خانه
  • پیشرفت نهضت ملی مسکن در غیبت بانک‌های خصوصی
  • سهم صفر درصدی مشارکت ۱۸ بانک در نهضت ملی مسکن
  • جزئیات جدید از تسهیلات نهضت ملی مسکن
  • متقاضیان نهضت ملی مسکن همچنان پشت در بسته بانک‌ها
  • یک میلیون نفر در صف دریافت وام ودیعه مسکن قرار دارند
  • آخرین وضعیت وام ودیعه مسکن اعلام شد+ جزییات
  • تسهیلات ودیعه مسکن به ۴۴۵ هزار متقاضی پرداخت شد
  • چرا انتشار اوراق رهنی مسکن در ایران گره گشا نبود؟
  • شارژ۱۹میلیارددلاری صندوق توسعه